Opskrift på kernerugbrød fra Emmerys

Findes der noget bedre end lækker rugbrød? Ja, sushi and cupcakes 🙂 Alligevel synes jeg stadigvæk at rugbrød er en lækker spise. Så i denne weekend vil jeg bage mit eget rugbrød med en opskrift af Emmerys.

Opskiften er fra magasinet Alt for damerne nummer 47/2009

Emmerys kernerugbrød

Traditionelt surdejsrugbrød, hvor der anvendes en klump dej fra en tidligere bagning.

Til et rugbrød på ca. 800 gram.

Dag 1: 200 gram knækkede rugkerner, 40 gram hørfrø, 70 solsikkekerner og 200 ml. vand til i blødsætning. Alt sættes i blød og står ved stuetemperatur i 12 timer.

Dag 2: 200 gram groft rugmel, 50 gram surdej (dej fra en tidligere bagning – husk at tage fra igen). 15 gram havsalt, 150 ml. vand, 1 spsk. maltsirup eller akaciehonning. Alt tilsættes dejen fra første dag. Konsistensen skal være lind. Regulere evt. med lidt rugmel eller vand. Dejen hældes i en rugbrødsform. Dejen skal hæve cirka 50%, før den er klar til bagning. Bages ved 160 grader i cirka 60 minutter.

God fornøjelse 🙂

/Monica.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Monica, Sushi & Cupcakes og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s